Hyppää sisältöön

Lastensuojelun Keskusliitto on ilmoittanut vaikuttamistoimintansa avoimuusrekisteriin

Politiikka & Yhteistyö
Uutiset
4.9.2024
Lastensuojelun Keskusliitto on ilmoittanut vaikuttamistoimintansa avoimuusrekisteriin

Keskusliiton vaikuttamistoiminta keskittyi lapsen oikeuksien vahvistamiseen, lapsiperheköyhyyden torjumiseen, sosiaali- ja terveysalan järjestöjen avustuksiin sekä eurovaaleihin.

Lastensuojelun Keskusliitto on ensimmäistä kertaa raportoinut eduskuntaan ja ministeriöihin suuntautuneen vaikuttamistoimintansa avoimuusrekisteriin. Keskusliiton toimintailmoitukseen voit tutustua avoimuusrekisterissä (avoimuusrekisteri.fi). Ensimmäinen raportointikausi kattaa huhti-, touko- ja kesäkuun toiminnan. 

Vaikuttamistoiminnan kirjaaminen avoimuusrekisteriin on ollut meillekin oppimisprosessi. Valtiontalouden tarkastusviraston ohjeita noudattaen olemme pyrkineet raportoimaan toimintamme mahdollisimman selkeästi. Vaikuttamistoiminnan taloudelliset tiedot raportoidaan ensimmäisen kerran kesällä 2026, joten ensi vuonna harjoittelemme myös näiden tietojen keräämistä. 

Keskusliiton vaikuttamistoiminnan tavoitteena on lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin vahvistaminen sekä lapsen oikeuksien täysimääräinen toteutuminen. Työ perustuu keskusliiton lausuntoihin, kannanottoihin, politiikkasuosituksiin, selvityksiin ja vaaliohjelmiin 

Keskusliitto on hallituksen kokouksessa päättänyt sitoutua avoimuusrekisterin neuvottelukunnan laatimiin hyvän edunvalvontatavan suosituksiin. Haluamme omalla toiminnallamme olla mukana rakentamassa avointa, rehellistä ja luottamukseen perustuvaa edunvalvontakulttuuria. 

Aiomme jatkossakin tehdä aktiivista vaikuttamistyötä, jotta lasten, nuorten ja perheiden ääni kuuluu päätöksenteossa – koska lapset ovat tärkeintä, mitä meillä on. 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sulje